Over ons

Goedendag! Graag stellen we ons aan u of jou voor.

SchipICT is een ICT-bedrijf wat zich bezighoudt met het aanbieden van ICT-diensten en producten aan particulieren en bedrijven uit verscheidene branches. We richten ons voornamelijk op het verbeteren en verfijnen van bestaande concepten, maar bedenken ook nieuwe creatieve oplossingen.

Aangezien we niet vast zitten aan bepaalde hardware, technologieën, besturingssystemen, ontwikkelomgevingen, programmeertalen, frameworks en dergelijke, hebben we een unieke positie ten opzichte van onze concurrenten. We streven naar onafhankelijkheid in onze aanpak en selectie van tools om in te staan voor (een) kwalitatieve oplossing(en) voor elk probleem.

We zetten sterk in op de synergie tussen softwareontwikkeling en (systeem)beheer. Hierdoor zijn we in staat om stabiele- en krachtige (cloud)oplossingen te realiseren en een goede service te bieden.

Door in korte, overzichtelijke perioden werkzaamheden uit te voeren kunnen we snel- en flexibel reageren op projectwijzigingen en nieuwe ideeën. Tevens kunnen we in korte tijd opleveringen doen en wijzigingen op een efficiënte manier implementeren.

Vrijwel dagelijks houden we met belangstelling en passie de nieuwste (technologische) trends in de gaten, om te onderzoeken hoe deze praktisch en concreet in de markt toegepast kunnen worden. Denk hierbij aan kunstmatige intelligentie, virtuele werkelijkheid, zelfrijdende auto's, internet of things, cryptogeld, blockchain, cybersecurity, cryptografie, robotisering, big data en data-analyse.

Wel zijn we voorzichtig met sommige ontwikkelingen. Denk aan de gevaren en/of ethische vraagstukken bij vergaande robotisering, het implanteren van microchips en implantaten bij mens en dier (nuttige medische toepassingen daargelaten) en het afschaffen van netneutraliteit.

Het volledig (offline/anoniem) afzonderen van jezelf en begrenzen wie welke persoonlijke en/of bedrijfsinformatie tot zich mag nemen wordt steeds meer een uitdaging. Ook vinden er regelmatig ransomware- en cyberaanvallen plaats waarbij er vele persoonlijke en/of bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Om die redenen nemen we privacy, informatieveiligheid en de risico's die daaruit voorkomen erg serieus en gebruiken we bij voorkeur veel open source technologieën.

Onze ambitie is om een van de besten te worden in ons vakgebied. We laten ons dan ook graag inspireren door de visie, innovatie en het leiderschap van onder andere Steve Jobs, Linus Torvalds, Bill Gates en Elon Musk. Ook laten we ons regelmatig bijscholen om zo de benodigde essentiële kennis in huis te hebben.

Gedurende onze dienstverlening en productontwikkeling streven we ernaar zoveel mogelijk gebruik te maken van Nederlandse leveranciers, producenten en partners. Dit om een efficiënte bedrijfsvoering mogelijk te maken, dezelfde wetten in acht te nemen en de lokale economie te stimuleren. Daarnaast vinden we milieu en duurzaamheid belangrijk. We geven dit vorm door maatschappelijk verantwoord te ondernemen en slimme economische oplossingen te bedenken.

Ons bedrijf heeft een christelijke identiteit en is gebaseerd op de Bijbel. Hier zijn dan ook onze bedrijfscultuur, normen en waarden op gegrond.

We willen particulieren en bedrijven middels ICT-technologie voorruithelpen in hun problemen en vraagstukken. We zijn pas tevreden als we dit succesvol en naar tevredenheid voor iedereen kunnen waarmaken. Dat is onze missie.

Neem gerust eens contact met ons op. Ook als de behoeften en wensen nog niet helemaal helder zijn. We informeren en adviseren graag over de mogelijkheden en vervolgstappen!

SchipICT

Interesse? Neem contact met ons op!